ponedjeljak, 18. studenoga 2013.

Mangora: „Imaš bend, i? Tko danas nema bend“


   Zagrebački funk/fusion/rock bend Mangora prošlog nas je Iskopčanog petka razbudio svojom jednosatnom akustičnom svirkom. Vesela i energična Mangora, iako nije bila u punom sastavu kojeg inače čini sedam članova, predstavila nam se kroz svoje četiri pjesme u pratnji gitare i bubnjeva. Za sada imaju jedan službeni singl „Idealno vrijeme“ i kako sami kažu, planovi za budućnost su ima svirati i uživati. Pobjedom na ovogodišnjem HGF demo festivalu dobili su izdavača s kojim će snimiti svoju pjesmu.

Foto: Anja Stević

Kao i sa svakim mladim bendom razgovarali smo o problemima promocije i  pronalaska gaža te su nam kao najveći problem izdvojili nedostatak klubova i pasivnu publiku.  Smatraju kako je veliki problem konkurencija koje ima sve više, previše bendova koji sviraju besplatno te nedostatak podrške i poštovanja prema glazbenicima kakvo je postojalo npr. u doba Novog vala. „Imaš bend, i? Tko danas nema bend“, objasnila nam je pjevačica Katarina Vukadin.

Foto: Filip Radeka

Gaže nije problem pronaći, međutim vlasnici klubova nemaju korektan odnos prema bendovima jer ih danas ima mnogo i ukoliko neće svirati jedan postoji nekoliko drugih koji budu. Na sreću, postoji još nekolicina vlasnika klubova koji znaju i cijene to što mladi glazbenici rade te im je neugodno što nemaju novaca za platiti gaže. To su najčešće oni koji su i sami imali veze sa glazbom. Mangora želi svojim pjesmama i svirkom prenositi pozitivnu energiju svojoj publici i sve većem broju veselih ljudi, a sudeći prema jutarnjoj funky vedrini koja se širila u eteru Iskopčanog, svoju su misiju i ispunili.

Napisala: Nina Miholić

Nema komentara:

Objavi komentar