nedjelja, 3. studenoga 2013.

Irena Žilić@Iskopčani Petak


Najbolja prijateljica Radio Studenta u eteru Iskopčanog petka svirala je pjesme sa svog prvog EP-a Days of Innocence, a savršenom vokalnom i glazbenom izvedbom prikupila je simpatije slušatelja



Irena Žilić, kojoj se od prvog gostovanja na Iskopčanom Petku volimo obraćati sa najbolja prijateljica Radio Studenta, predstvljala je svoj prvi EP Days of Innocence. Debitantsko izdanje je već sa prvim slušanjem pokupilo odlične kritike i struke i fanova. Aleksandar Dragaš o Ireni piše:

"Irena Žilić sa svojih je 25 godina, premda izgleda četiri-pet godina mlađe, stilski i sadržajno potpuno izgrađena kantautorica za čijom bi se naklonošću u Americi, Britaniji ili Skandinaviji diskografske kuće, krizi unatoč, borile podebljim svežnjem novčanica. Čim sam je ugledao, bila mi je užasno zanimljiva. Izgleda poput mlađe sestre Conora Obersta ili Ryana Adamsa, premda od muških uzora ističe Bena Howarda i Jacka Whitea, a od ženskih Noru Jones i Lauru Marling s kojima dijeli pokoju glasovnu osobinu. Njezin zvonki, kristalno čist vokal, bogat gitaristički stil, krasne melodije, izgled, karizmatičnost i sposobnost da u trenu slušatelja uvuče u pjesmu velike su Irenine odlike." (Aleksandar Dragaš, Jutarnji list)

Irena je u međuvremenu gostovala na završnoj fešti prve sezone Iskopčanog sa Achromatic Atticom, a prema posljednjim glasinama uskoro se zatvara u studio gdje će dovršiti svoj prvi album.

Nema komentara:

Objavi komentar